Спеціальна форма для випікання кексів круглої форми з отвором посередині. Конструкція створена таким чином, щоб гаряче повітря проникало в центр страви, і десерт вийшов рівномірно пропечений, високий і пишний. Рельєфні стінки роблять зовнішній вигляд виробу особливим. Для зручності витягування готового тіста варто звернути увагу на моделі з дном, яке знімається.
Також Ви можете купити форму для кексів прямокутної форми, особливо, якщо не любите працювати з важким тістом і частіше готуєте для великої кількості людей. А ось для маленької компанії чи пригощання дітей, варто надати перевагу порційним формам для мафінів (капкейків).
Виготовляють форми з різних матеріалів.
Класична форма для кексів металева. Вона проста в експлуатації, міцна і швидко нагрівається, завдяки чому страва добре пропечеться. Рекомендуємо звернути увагу на варіанти з вуглецевої сталі. Наявність антипригарного гранітного чи мармурового покриття позбавляє необхідності додатково змащувати поверхню чи використовувати пергамент (паперові форм).
Силіконова форма для кексів має свої переваги:
Оскільки матеріал гнучкий, варто врахувати, що переносити заповнену форму досить складно. Тому, рекомендуємо наповнювати форму для кексу, попередньо поставивши її на деко, або надавайте перевагу моделям з ручками.
Якщо Ви не любите мити посуд чи шукати місце для її зберігання, зверніть увагу на одноразові форми зі щільного картону чи жаростійкого паперу.